destkle'nin avantajları nelerdir?


Yaşamımız boyunca çalışıp kazandığımız ve elde ettiğimiz her şey geçimimizi sağlıyor, verdiğimiz her şey ise yaşamların iyileşmesine yardımcı oluyor. Destkle.org olarak hedefimiz, bugünün dünyasını daha erişilebilir hale getirmek için kolektif bir çaba içinde çalışmak. Bu amaç etrafında gösterebileceğimiz tek destek, ‘TL işareti’ne sahip olmak zorunda değil. Toplumsal bir fayda için destek talebinde bulunan kuruluşlar ya da topluluklar için finansal destekler oldukça etkili olabilir, ancak bazen sizin veya kurumunuzun sunabileceği en iyi şey, en iyi bildiğiniz beceriler veya kolay erişebileceğiniz ürünlerdir. İşte bizler bu katkılara ayni destekler (para dışındaki destekler) deriz.

 Ayni destekler sadece işletmeler/kurumlar tarafından yapılmaz. İster bir şirket ister birey olun, sağlayabileceğiniz destekler var. Herkes ihtiyaç duyulan ürünleri satın alabilir, sanatçılar yeteneklerini, gönüllüler zamanlarını sunabilirler. Grafikerler görsel anlatıları ve harekete geçirici mesajları bir araya getirerek kâr amacı gütmeyen faaliyetler için ayni katkı verebilirler. İşletmeler, farkındalığı artırmak veya engelli bireylerin yaşamlarını iyileştirmek için hizmetlerini bağışlayabilirler. Herkesin katkıda bulunacağı bir şey mutlaka var.

Destkle.org olarak amacımız gerçek ihtiyaçların fark edilmesini sağlamak. Gerçek zorlukların insanlar ve kurumlar tarafından görülerek çözümlenmesi için ortam sunmak. Maksimum şeffaflıkla hareket etmek ve iyi bir etki yaratmak. Sadece belirli zamanlarda değil, her zaman…

Neden Destkle.org?

Böylesine kıymetli bir amaç etrafında hayata geçirilen Destkle.org, tamamen ücretsiz bir platformdur. İhtiyaç listesini oluşturmak için üye olan sivil toplum kuruluşlarından, okullardan, yardım topluluklarından ve destek arayan diğer organizasyonlardan hiçbir ücret talebinde bulunmadığımız gibi katkı sağlamak isteyen destekçiler de platformdan ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir.

Zaman herkes için çok kıymetli. Özellikle acil ihtiyaçlar söz konusu olduğunda, birkaç dakika bile kritik olabiliyor. Her işlemin mümkün olduğunca hızlı ilerlemesini arzu ettiğimiz platformda, üyelik işlemleri de oldukça kısa sürede tamamlanabiliyor. Destkle.org’da ihtiyaç duyulan envanter için liste hazırlamak istendiğinde sadece birkaç soruya yanıt vererek dakikalar içerisinde üyelik başvuru işlemi gerçekleştirebiliyor. Bir gün içinde size ulaşıp bilgilerinizi doğruladıktan sonra üyeliğinizi aktif hale getiriyoruz.

Destek toplamak isteyen okullar, topluluklar ya da kuruluşlar platforma üye olduklarında kendileri için özel bir sayfa edinirler ve bu sayfa üzerinden amaçlarına dair bilgi verebilirler. Platformda aynı anda birden fazla konu için ihtiyaç listelerini de yönetebilirler.

Destkle.org için geliştirilen özel tarayıcı yazılımları ile ihtiyaç duyulan tüm malzemeler ilgili internet mağazalarından tek tıkla listelere ekleyebilir. Ancak internet mağazası olmayan ürünleri de listelere eklemek mümkündür.

Daha kısa zaman, daha az emek!

Destkle.org üzerinden destekçiler ihtiyaç duyulan ürünleri internet üzerinden hızlıca alıp ilgili adrese kolayca gönderilmesini sağlayabilirler. Satın alınan ihtiyaç ilgili adrese kargo ile mağaza tarafından çoğu durumda ücretsiz olarak gönderileceği için lojistik ile ilgili sorunları da azaltır. Geleneksel yöntemlerle ayni destekleri toplamak sadece pahalı olmakla kalmaz, aynı zamanda yoğun bir emek ve zaman alır. İhtiyaçları sıralamak, temizlemek, paketlemek, göndermek ve dağıtmak için çok sayıda personele de ihtiyaç vardır. Bazı durumlarda ihtiyaçtan fazla destek gönderildiğinde bu ekstra bir lojistik problemini de beraberinde getirebilir. Destkle.org üzerinden talep edilen malzemeler istenilen miktarda alınacağı için israf da önlenmiş olur.

Bazı ürünler nispeten internet üzerinden daha uygun fiyatlarla satışa sunulabilir. Bu da destekçilerin aynı tutarda paraya daha fazla ürün alıp proje veya kampanyaya daha fazla destek olabilmelerine olanak sağlar.

Organizasyonlara yeniden güvenmek

Ayni destek yapmak nakit destek vermek kadar etkilidir, ancak genellikle daha az kullanılan bir yöntemdir. Bu basit ve verimli seçenekten en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı öğrenmek, daha fazla destekte bulunmanıza yardımcı olabilir. Kampanyalar şeffaflaşacağı için hesap verilebilirlik kolaylaşacak ve destekçilerin organizasyonlara olan güveni artacak, başka kampanyalarda da destek olma konusunda motive olacaklardır.

Organizasyonlara nakit destek sağlamaya çekinen, güven konusunda tereddüt yaşayan kişiler kampanyalara bu şekilde katılmayı tercih edebilecek ve böylece ihtiyaç talebinde bulunan oluşumların destekçi veritabanları büyüyecektir. Organizasyonların tanınırlığı ve imajı da gelişecektir. Hem platformun yapacağı tanıtım çalışmaları hem de organizasyonların listelerinin sosyal medya üzerinden paylaşılması sonucu destekçi olmayan birçok kişiye de ulaşma imkânı doğacaktır.

Herkes için şeffaf ve kolaylaştırıcı

Destkle.org’da süreç oldukça basittir. Örnek olarak dezavantajlı bölgede bulunan bir okulu düşünün. Bu okulun yetkilileri veya okul aile birliği platforma üye olarak ihtiyaç listelerini oluşturur ve kendi sayfaları üzerinden talep ettikleri ürünlerin nerede, nasıl, hangi amaçla kullanılacağına dair açıklayıcı bilgiler verirler. Platform, okulun ihtiyaçları karşılandıkça ihtiyaç listesinden eksilmesini sağlar ve sürekli listeyi güncel halde tutar. Raporlama özelliği sayesinde sağlanan desteklerin takibini de kolaylaştırarak ihtiyaç sahibi okulun operasyon yükü azaltır. Hem destekçi hem de desteklenen organizasyon için şeffaf ve kolaylaştırıcı konumda olan Destkle.org, her aşamadan üst düzey şeffaflık anlayışı ile güven sunar.

Destkle.org platformunun sağlayacağı faydalar sonucunda toplumumuzda bulunan birçok dezavantajlı grubun ve ihtiyaç sahibinin olumlu olarak etkileneceğine inanıyoruz. Birbirimizin yaşam koşulları ile bağlantı kuramadığımız ve neyin eksik olduğunu anlayamadığımız müddetçe birlikte empati yapamaz, ihtiyaçları karşılama konusunda yeterince başarılı olamayız. Empati yapma becerilerimizin gelişmesi ve büyümesi için dijital bir ortam yaratıyor ve herkesi daha iyi bir yaşam için ihtiyaçları görebilecekleri, fayda sağlayabilecekleri Destkle.org’a davet ediyoruz


X

Size en kaliteli hizmeti verebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi